Matematik

f'(x)

09. december 2006 af white_angel (Slettet)
f(x)= -e^(3x)+24*e^(12)*x+5

f'(x)=-3^(3x)+24*e^(12)

f'(4)=-3^(3*4)+24*e^(12)=24*e^(12)-531441

f'(x)=-3^(3x)+24*e^(12)=0 <=>-3^(3x)=24*e^12<=>

ln(3^3x)=ln(24*e^12)<=>x=ln(24*e^12)/ln(3^3)=>x=4,60522

er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2006 af mathon

f(x)= -e^(3x)+24*e^(12)*x+5

f'(x)=-3*e^(3x)+24*e^(12)

Svar #2
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

kan du ikke hjælpe mig med at finde f'(x)=0?




Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2006 af mathon

f'(x) = 0 =-3*e^(3x)+24*e^12

0 =-3*e^(3x)+24*e^12

3*e^(3x) = 24*e^12

e^(3x) = 8e^12

ln(e^(3x)) = ln(8e^12)

3x = ln(8)+ln(e^12)

3x = ln(8)+12

x = (1/3)ln(2^3)+4

x = (1/3)*3*ln(2)+4

x = ln(2)+4

Svar #4
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

mange tak du er den bedste

Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.