Matematik

Mat.

07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)
Hej

Jeg har en graf for en funktion, sammen med første-aksen afgrænser grafen for f to punktmængder M1 og M2, der hver har et areal. Det oplyses, at

integralet fra -1 til 0 af f(x)dx=-0,52 og integralet fra -1 til 1 af f(x)dx=0,26.

Hvordan bestemmer jeg arealet af punktmængderne M1 og M2.

På forhånd tak for hjælpen:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Arealet af punktmængderne er integralet af funktionerne. Bestemte integraler er arealer over førsteaksen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2004 af Niels (Slettet)

Integralet er jo sådan set arealet, at den ene giver et negativt resultat må skyldes at den ligger under førskeaksen. Derfor får du jo så også givet integralet fra -1 til 1 som er 0,26.
Hvis M1 er de -0,52 (integralet fra -1 til 0) går jeg ud fra integralet fra o til 1 er M2. Hvis du så skal finde dette ved du at M1+M2=M-total (fra -1 til 1)
Du har så en ligning -0,52+M2=0,26 --> M2=0.78

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2004 af Niels (Slettet)

Bestemte integraler er da ikke kun arealet over førsteaksen??

Svar #4
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Ja, nemlig tak for hjælpen:-)

Svar #5
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Lige en opg. til:


Jeg har en tagkonstruktion tegnet i et koordinatsystem med begyndelsespunktet O. (Tagkonstruktionen har en pyramideform med seks sideflader.)

T(0;0;2,8)
A(0;4,8;0)
B(4,2;2,4;0)
C(4,2;-2,4;0)

Hvordan bestemmer jeg en normalvektor til den plan alfa, der indeholder sidefladen TAB:




Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Du finder to vektorer i planet ud fra punkterne og så tager du krydsprodukt af disse. Så har du en normalvektor

Svar #7
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Det forstår ikke...

Svar #8
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Hvordan finder jeg to vektor?

Svar #9
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Hov #7 det forstår jeg ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Du finder vektorer ud fra punkterne jo. En vektor AB findes ved at trække A fra B. Jeg ved ikke præcis hvilke punkter der ligger i planet du skal finde, men det kan du vel bedre selv se.

Svar #11
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Ja ja ok tak for det:-)

Svar #12
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Kan du hjælpe mig med noget mere???

Svar #13
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Er du der ikke eller hva'??

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

jesh

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

skriv opgaven, så er det lidt nemmere at hjælpe dig

Svar #16
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

En funktion f er løsning til differentialligningen

dy/dx=1/(x*y) , x>0 og y
Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p:

Jeg har lavet det sådan;'

f'(x)=1/(1*(-2))=-0,5

y-y0=f'(x)*(x-x0) hvor x0=1 og y0=-2

<=> y-(-2)=-0,5*(x-1)
<=> y=-0,5x-3/2

Det andet spørgsmål er, at jeg skal bestemme en forskrift for f, hvordan???



Brugbart svar (0)

Svar #17
07. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Umiddelbart ville jeg bruge seperation af variable metoden. Kan ikke lige se nogen komplikationer, men jeg gider altså heller ikke lave den lige nu

Svar #18
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Nå, jamen det er sgu ok.
Det ka'være der er andre der gider:-)

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Kan du ikke bare lave den selv og spørge hvis du har problemer..? Det andet lærer du jo heller ikke noget ved :)

Svar #20
07. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Ja mener ikke du skal regne det for mig, bare tjekke det ene og forklare mig hvodan jeg ska' bestemme forskriften.

Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.