Matematik
Pythagoræisk talsæt
10. december 2006 af
Christian90 (Slettet)
Opgaven lyder:
hvis p og q er to hele tal, som ikke har nogen fælles faktorer og ikke begge er ulige, da er ((p i anden) - (q i anden), 2pq, (p i anden + q i anden)) et uforkorteligt pythagoræisk talsæt.
a )Prøv med forskellige tal for p og q, som opfylder de to krav (ingen fælles faktorer og ikke begge ulige) og bestem på denne måde mindst 3 pythagoræiske talsæt.
b)
Vis, at ((p i anden) - (q i anden), 2pq, (p i anden + q i anden)) er et phytagoræisk talsæt, dvs indsæt i pythagoras sætning og se at det passer.
Håber der er nogen der forstår opgaven :)
ps. der var jeg har skrevet (i anden) er fordi jeg ikke kan finde ud af at skrive et opløftet 2 tal på computeren :D .
hvis p og q er to hele tal, som ikke har nogen fælles faktorer og ikke begge er ulige, da er ((p i anden) - (q i anden), 2pq, (p i anden + q i anden)) et uforkorteligt pythagoræisk talsæt.
a )Prøv med forskellige tal for p og q, som opfylder de to krav (ingen fælles faktorer og ikke begge ulige) og bestem på denne måde mindst 3 pythagoræiske talsæt.
b)
Vis, at ((p i anden) - (q i anden), 2pq, (p i anden + q i anden)) er et phytagoræisk talsæt, dvs indsæt i pythagoras sætning og se at det passer.
Håber der er nogen der forstår opgaven :)
ps. der var jeg har skrevet (i anden) er fordi jeg ikke kan finde ud af at skrive et opløftet 2 tal på computeren :D .
Svar #1
10. december 2006 af mathon
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=287499
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=287499
Svar #3
10. december 2006 af ibibib (Slettet)
a) Sæt fx. p=3 og q=2. Da er
p²+q² = 9+4 = 13
p²-q² = 9-4 = 5
2pq = 12
Find selv to andre eksempler.
b) Sæt p²+q² , p²-q² og 2pq ind i Pythagoras.
p²+q² = 9+4 = 13
p²-q² = 9-4 = 5
2pq = 12
Find selv to andre eksempler.
b) Sæt p²+q² , p²-q² og 2pq ind i Pythagoras.
Skriv et svar til: Pythagoræisk talsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
