Matematik

vektorregning og parameterfremstilling

12. december 2006 af sundancekid (Slettet)
har brug for hjælp til denne opgave, har kigget på den, men uden held. Det grunder nok også i at parameterfremstilling er ret ukendt for mig.
Opgaven stammer fra eksamensopgaver for a-niveau:
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidspunktet t gælder:
x= t^3 -3t
y= t^2 - 4
-2,25 =< t =< 2,25
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori banekurven skærer en af koordinatakserne.
[Jeg har sat x og y til 0 og for y fået +- 2.
og for x fået +-kvdr(3)]

Kurven har et dobbeltpunkt Q, det vil sige et punkt, der svarer til to forskellige værdier af t.

Beregn gradtallet for vinklen mellem hastighedsvektorerne svarende til disse to værdier af t.

Beregn det tidspunkt, hvor hastighedsvektoren er ensrettet med vektoren (5 over 4)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2006 af ibibib (Slettet)

Du mangler t=0.

Se på grafen og eftervis at dobbeltpunktet Q=(0,-1).

Hastighedsvektoren er givet ved (x'(t),y'(t)).

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Du skal ikke beregne hastighedsvektoren, hastighedsvektoren skal beregne dig.

Svar #3
12. december 2006 af sundancekid (Slettet)

Skal hastighedsvektoren beregne mig ?
Fair nok.. så ka den vel oss lige ordne resten af opgaverne ?!

Jeg har løst alt indtil den sidste opgave
jeg har regnet hældningen for vektor (5 over 4)
men ved ikke hvordan jeg ska finde den parallelle vektor.
Kan godt se at determinanten eller skalarproduktet burde give 0 og derfor vise at linjerne er parallelle. Men har jo ikke koordinater eller noget..

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2006 af ibibib (Slettet)

Du har da koordinaterne (x'(t),y'(t)) og (5,4)
eller
(3t²-3,2t) og (5,4).

Skriv et svar til: vektorregning og parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.