Kemi

halvsvær kemiopgave

07. marts 2004 af girly (Slettet)
kan nogen mon hjælpe???

Titrering af 100ml mættet opløsning af mechlorprop med 0,0100M NaOH

ækvivalens = ved tilsættelse af 29,6ml NaOH

sp.:beregn pH for den mættede opløsning af mechlorprop.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

eeeh, er jeg den eneste der ik ved hvad mechlorprop er(?)

Svar #2
07. marts 2004 af girly (Slettet)

mechlorprop er en herbicid med formlen
Cl-C6H3(CH3)-O-CH(R)-COOH

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

ok tak, du kan se at den kun indeholder een syregruppe. dvs.:

n(NaOH) = V * c
n(mechlorprop) = n(NaOH)

c(mechlorprop) = n(mechlorprop)/V

Der efter skal du kende en styrkekonstant for syren for at udregne pH.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

rigtige kemikere ville kalde stoffet: (±)-2-[(4-chlor-o-tolyl)oxy]propionsyre

Svar #5
07. marts 2004 af girly (Slettet)

det du har skrevet har jeg fundet ud af men man skal ikke bruge en styrke konstant så vidt jeg ved, jeg mener at man skal bruge formlen pH=-log[H3O+]
og c(mechlorprop) må da være [H3O+].
Kan det ikke passe??

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

så skal mechlorprop være en stærk syre - det ved jeg ik om det er. Hvis du er sikker gør du bare det.

Svar #7
07. marts 2004 af girly (Slettet)

problemet er bare at ved ækvivalenspunktet kan man (på kurven) aflæse at pH er lig 7, har det overhovedet noget med stoffet at gøre (det mener jeg nemlig ikke), da vi skal finde pH for den MÆTTEDE opløsning....

ps. tusinde tak for at du gider

Svar #8
07. marts 2004 af girly (Slettet)

kan jeg så stille dig et andet spørgsmål,det er i orden hvis ikke du gider

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2004 af erdos (Slettet)

#1 ---> Mechlorprop er et ukrudtsmiddel. Når det anvendes i naturen nedbrydes det med tiden. Ved konstant jordtemperatur sker nedbrydelsen eksponentielt.

Så ved du det!

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

du har en graf! :D

pKs er så lig pH halvvejs mod ækvivalenspunktet!!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

stil alle de spørgsmål du vil :)

Svar #12
07. marts 2004 af girly (Slettet)

Spørgsmålet lyder, at man skal forklare at dimethlammoniumsaltet af 2,4D(2,4-dichlorphenoxyethansyre) er lettere opløseligt i vand end 2,4D


Dimethylammoniumsaltet dannes ved reaktion mellem den pågældene syre og basen dimethylamin

Svar #13
07. marts 2004 af girly (Slettet)

aha tak kemikasper

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

øh, det du siger forstår jeg ikke helt - hvad mener du når du skriver D?

Svar #15
07. marts 2004 af girly (Slettet)

hvilken formel er det så jeg skal bruge? for pH:)

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

nååh nu forstår jeg det. jeg ville skrive : dimethylammoniumsaltet er en ren ionforbindelse hvorimod 2,4D har en vis kovalent karakter, men protolyseres dog til en vis grad. (sammenlign evt. med syrens styrkekonstant)

Svar #17
07. marts 2004 af girly (Slettet)

er det ikke pufferligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #18
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

det afhænger af hvad du får pKs til (?)

Svar #19
07. marts 2004 af girly (Slettet)

når jeg skal halvvejs mod ækvivalenspunktet, skal jeg så tage de 29,6ml NaOH og dividere det med 2??

Brugbart svar (0)

Svar #20
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

ja

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.