Matematik
Differentialkvotient
13. december 2006 af
cob (Slettet)
Det styre jeg ikke, er der noglen der kan forklare en smådum studerende hvordan denne lille opg. skal løses.
Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y=2x^2, der har hælningskoefficienten 2.
Jeg vil ku'ku det......
Med venlig hilsen
Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y=2x^2, der har hælningskoefficienten 2.
Jeg vil ku'ku det......
Med venlig hilsen
Svar #1
13. december 2006 af ibibib (Slettet)
Start med at løse ligningen y'=2. Det giver dig røringspunktets x-koordinat.
Svar #2
13. december 2006 af mathon
y=f(x)=2x^2
f'(x)=4x
f'(xo)=2=4xo
xo=2/4=1/2
yo=f(xo)=2*(1/2)^2=2*(1/4)=2/4=1/2
tangenten er altså en ret linje gennem (1/2,1/2) med hældningstal 2
f'(x)=4x
f'(xo)=2=4xo
xo=2/4=1/2
yo=f(xo)=2*(1/2)^2=2*(1/4)=2/4=1/2
tangenten er altså en ret linje gennem (1/2,1/2) med hældningstal 2
Svar #3
13. december 2006 af cob (Slettet)
I skal have tak for den hurtige respos.
Jeg bliver nok nød til at læse lidt mere inden jeg differentere mere...
Resultatet er givet til y=2x-1/2
Det er vel det samme som i #2?
Men mange tak for hjælpen....
Jeg bliver nok nød til at læse lidt mere inden jeg differentere mere...
Resultatet er givet til y=2x-1/2
Det er vel det samme som i #2?
Men mange tak for hjælpen....
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
