Dansk
SSO - Snedronningen
15. december 2006 af
prozpak (Slettet)
For få timer siden fik jeg min problemformulering udleveret. Den blev som følger:
"Giv en analyse of fortolkning af H.C. Andersens "Snedronningen".
Analysen skal bl.a. føre til en karakteristik og diskussion af hvorledes Andersen skriver sig in i sin tids romantiske filosofi.
Endelig skal der perspektiveres til eventyret "Nissen hos Spækhøkeren"."
Nu ved jeg ikke hvor godt i kender til Snedronningen men her er et link til eventyret: http://www.adl.dk/adl_pub/pg/cv/ShowPgText.xsql?nnoc=adl_pub&p_udg_id=95&p_sidenr=49
Anyways. Der første jeg gjorde efter at være landet hjemme igen var at smide en Brainstorming sammen.
Her er hvad jeg kom frem til:
Brainstorm
Snedronningen
• Kays pludselige popularitet efter at have fået splinten i øjet. Hvorfor er folket lige pludselig så vilde med ham, fordi han har evnen til at påpege andres fejl?
• Kay der pludselig ikke kan huske sin fadervor(Ved hans slædetur) men kun kan huske ”den store tabel”? – Det matematiske kontra det religiøse?
• Beskrivelsen af Snedronningen, hendes slot, hendes kys.
• Beskrivelsen af snefnuggene
• Hvorfor kan Kay ikke sammensætte ordet ”Evigheden” udfra isstykkerne?
• Kays fascination af det kunstige snefnug, det kunstige perfekt symmetriske.
Salmen der bliver citeret i starten og i slutningen af eventyret
Gerda
• Gerda’s indsigt i naturen og evne til at kommunikere med den. Den digteriske indsigt?
• Guds Engle og naturen der igennem hele eventyret beskytter Gerda.
• Forholdet mellem Gerda og Kay
Naturens rolle i eventyret
• Først er der Solskinnet der siger at Kay ikke er død. Derefter er det Svalerne og til sidst floden der ikke vil tage imod Gerda’s Ofring af hendes røde sko.
• Gråspurvene der trøster Gerda da hun bliver ført væk med både.
• Den gamle kone(Trolden) og hendes forunderlige have der indeholder de smukkeste blomster i verden som hver har én historie at fortælle.
• Hvorfor har hver blomst kun én historie at fortælle?
• Kragernes forandring igennem teksten. Hvorfor dør den ene? Er det specielt at kragerne vil være ”hoffugle” istedet for at vælge friheden i den”vilde” natur.
• Rosernes betydning i forhold til teksten.
• Naturens rolle som Gerda’s vejleder igennem eventyret.
Nu er mit spørgsmål bare - Hvad er mit næste skridt? Hvordan kommer jeg igang? Hvad GØR jeg?
Mvh.
Ronnie
"Giv en analyse of fortolkning af H.C. Andersens "Snedronningen".
Analysen skal bl.a. føre til en karakteristik og diskussion af hvorledes Andersen skriver sig in i sin tids romantiske filosofi.
Endelig skal der perspektiveres til eventyret "Nissen hos Spækhøkeren"."
Nu ved jeg ikke hvor godt i kender til Snedronningen men her er et link til eventyret: http://www.adl.dk/adl_pub/pg/cv/ShowPgText.xsql?nnoc=adl_pub&p_udg_id=95&p_sidenr=49
Anyways. Der første jeg gjorde efter at være landet hjemme igen var at smide en Brainstorming sammen.
Her er hvad jeg kom frem til:
Brainstorm
Snedronningen
• Kays pludselige popularitet efter at have fået splinten i øjet. Hvorfor er folket lige pludselig så vilde med ham, fordi han har evnen til at påpege andres fejl?
• Kay der pludselig ikke kan huske sin fadervor(Ved hans slædetur) men kun kan huske ”den store tabel”? – Det matematiske kontra det religiøse?
• Beskrivelsen af Snedronningen, hendes slot, hendes kys.
• Beskrivelsen af snefnuggene
• Hvorfor kan Kay ikke sammensætte ordet ”Evigheden” udfra isstykkerne?
• Kays fascination af det kunstige snefnug, det kunstige perfekt symmetriske.
Salmen der bliver citeret i starten og i slutningen af eventyret
Gerda
• Gerda’s indsigt i naturen og evne til at kommunikere med den. Den digteriske indsigt?
• Guds Engle og naturen der igennem hele eventyret beskytter Gerda.
• Forholdet mellem Gerda og Kay
Naturens rolle i eventyret
• Først er der Solskinnet der siger at Kay ikke er død. Derefter er det Svalerne og til sidst floden der ikke vil tage imod Gerda’s Ofring af hendes røde sko.
• Gråspurvene der trøster Gerda da hun bliver ført væk med både.
• Den gamle kone(Trolden) og hendes forunderlige have der indeholder de smukkeste blomster i verden som hver har én historie at fortælle.
• Hvorfor har hver blomst kun én historie at fortælle?
• Kragernes forandring igennem teksten. Hvorfor dør den ene? Er det specielt at kragerne vil være ”hoffugle” istedet for at vælge friheden i den”vilde” natur.
• Rosernes betydning i forhold til teksten.
• Naturens rolle som Gerda’s vejleder igennem eventyret.
Nu er mit spørgsmål bare - Hvad er mit næste skridt? Hvordan kommer jeg igang? Hvad GØR jeg?
Mvh.
Ronnie
Svar #1
15. december 2006 af prozpak (Slettet)
www. adl.dk/adl_pub/pg/cv/ShowPgText.xsql?nnoc=adl_pub&p_udg_id=95&p_sidenr=49
Skriv et svar til: SSO - Snedronningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
