Matematik

sansynlighed

17. december 2006 af jurs (Slettet)
hej..
har et stort problem, plejer godt at kunne sandsynlighedsregning, men denne opg. giver lidt problemer, kan ikke komme i gang!..

3 påfyldningsmaskiner
A, B og c, det har vist sig at 4 % på a, 5 % på B og 2 % på maskine c skal kasseres..

Der udtages tilfældigt 2 fra maskine A..

A) beregn sandsynligheden for at begge bakker skal kasseres
???

B) beregn sandsynligheden for at netop en af de 2 bakker skal kasseres?=

håber nogle vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2006 af Madsst (Slettet)

a) Det er to på hinanden følgende bernulliforsøg, hvis man antager uafhængighed og det tror jeg er fint. Dvs at det er en binomialfordeling med længde 2 og succesparameter 0,04 og 2 succes'er..

b) Helt analogt, bortset fra at der kun er en succes.

Svar #2
17. december 2006 af jurs (Slettet)

øhh?? forstår ikke dit svar??

udregning??

altså binocdf(?))

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2006 af piper (Slettet)

Kraftigt hint: Tænk på n >= j. Sæt n = 10 og j = 2. Hvor mange gange kan man så tage j kugler ud af n kugler på? Det kan man finde ud af ved brug af binomialformlen.

Svar #4
17. december 2006 af jurs (Slettet)

det kan man vel 5 gange???

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2006 af Madsst (Slettet)

#2 Nej, det er ikke en cdf (cummulative distribution function) du skal have fat i, da det er en punkt sandsynlighed.

a) P(X=2)=binomialkoefficienten(2 over 2)*0,04^2*(1-0,04)^0
b) P(X=1)=binomialkoefficienten(2 over 1)*0,04^1*(1-0,04)^1

Svar #6
17. december 2006 af jurs (Slettet)

okay...

2 over 2? hvad menes der lige med det==

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2006 af Madsst (Slettet)

Binomialkoefficienter læses x over y, hvis det ser ud som
(x)
(y)

Skriv et svar til: sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.