Matematik

Determinanten?

19. december 2006 af super-karla (Slettet)
Heeej..

Nogen der kan give mig nogle hints eller forklare mig om hvad determinanten er, når man regner med vektorer i planen??

Ellers god jul :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2006 af The nørd (Slettet)

det. er arealet af et parallelogram udspændt af to vektorer!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2006 af mathon

det. er arealet af et parallelogram udspændt af to vektorer!! = længden af krydsproduktvektoren!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2006 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=292034

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Hvordan vil du indføre krydsproduktet i to dimensioner? Et krydsprodukt giver jo ikke mening i to dimensioner.

Svar #5
20. december 2006 af super-karla (Slettet)

"det(a,b)" er så arealet af det parallelogram vektor a og b udspænder?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2006 af sigmund (Slettet)

#5,

I to dimensioner er svaret: ja.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2006 af mathon

#2

"grænsetilfældet"
vektor_a(a1,a2,0) og vektor_b(b1,b2,0)

vektor_a x vektor_b =(a1*b2-a2*b1)*vektor_k,

hvor vektor_k er basisvektor

|vektor_a x vektor_b| = |a1*b2-a2*b1| = determinantens værdi

Skriv et svar til: Determinanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.