Matematik
Hjælp
31. december 2006 af
Mia81 (Slettet)
Det kunne være dejligt, hvis der var nogle, der kunne hjælpe med at løse dette opgave:
f(x) = x^4-3x^2
bestem v.hj.a. f'(x) monotoniintervaller og maximum og minimum.
Er nået frem til : f'(x) = 4*x^3-6*6
f(x) = x^4-3x^2
bestem v.hj.a. f'(x) monotoniintervaller og maximum og minimum.
Er nået frem til : f'(x) = 4*x^3-6*6
Svar #2
31. december 2006 af sigmund (Slettet)
#0,
Den afledte er f'(x) = 4x^3-6x.
Bestem nulpunkter for denne, for at bestemme ekstrema. Hvorvidt det er et maximum eller et minimum, du har fundet, afgøres ved indsættelse i forskriften for f. Monotoniintervaller fastlægges ud fra fortegnet på den afledte.
Den afledte er f'(x) = 4x^3-6x.
Bestem nulpunkter for denne, for at bestemme ekstrema. Hvorvidt det er et maximum eller et minimum, du har fundet, afgøres ved indsættelse i forskriften for f. Monotoniintervaller fastlægges ud fra fortegnet på den afledte.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
