Matematik
Parabel og ret linje.
01. april 2007 af
cob (Slettet)
En lille opgave der skal løses uden hjælpemidler fra eksempel på eksamensopgaver 2006.
En parabel er givet ved
y=-x^2+4x-7
og en ret linje er givet ved
y=-4x+3
Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden?
Mit bud: Parablen opløftet i 2 og vil derfor skære den rette linje i 2 punkter, ligesom x aksen.??
Er det noget i den retning eller er jeg helt ved siden af....
Med venlig hilsen
En parabel er givet ved
y=-x^2+4x-7
og en ret linje er givet ved
y=-4x+3
Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden?
Mit bud: Parablen opløftet i 2 og vil derfor skære den rette linje i 2 punkter, ligesom x aksen.??
Er det noget i den retning eller er jeg helt ved siden af....
Med venlig hilsen
Svar #2
01. april 2007 af cob (Slettet)
Jeg kan godt finde ud af at beregne det på grafregner, men er ikke helt med på hvordan man beregner det uden hjælpemidler....
Er der nogen der kan skære det ud i pap for mig...
Med venlig hilsen
Er der nogen der kan skære det ud i pap for mig...
Med venlig hilsen
Svar #3
01. april 2007 af allan_sim
#2.
Ved at sætte dem lig hinanden kan du reducere og få følgende:
-x²+4x-7 = -4x+3
-x²+8x-10 = 0
Gør som #1 foreslår. Udregn diskriminanten og tjek, at den ikke er negativ. Det viser dig så, at 2. gradsligningen har mindst én løsning og dermed at linje og parabel skærer mindst ét sted.
Ved at sætte dem lig hinanden kan du reducere og få følgende:
-x²+4x-7 = -4x+3
-x²+8x-10 = 0
Gør som #1 foreslår. Udregn diskriminanten og tjek, at den ikke er negativ. Det viser dig så, at 2. gradsligningen har mindst én løsning og dermed at linje og parabel skærer mindst ét sted.
Svar #4
01. april 2007 af cob (Slettet)
Så faldt ti-øren....Mange tak
Tror juleferien har været lidt for lang:-)
Tror juleferien har været lidt for lang:-)
Skriv et svar til: Parabel og ret linje.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
