Matematik

vækstrate

05. januar 2007 af JHN090489 (Slettet)
Hey er der en der kan hjælpe mig med en formel til denne her opgave

En pengesum vokser på 15 år fra 3500 kr. til 8040 kr. find den gennemsnitlige vækstrate på år


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2007 af mathon

Kn=Ko*(1*p/100)^n

K15=3500*(1*p/100)^15

8040=3500*(1*p/100)^15

(1*p/100)^15=8040/3500

1*p/100=(8040/3500)^(1/15)

p/100=[(8040/3500)^(1/15)]

p=[(8040/3500)^(1/15)]*100



Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2007 af mathon

rettelse

Kn=Ko*(1+p/100)^n

K15=3500*(1+p/100)^15

8040=3500*(1+p/100)^15

(1+p/100)^15=8040/3500

1+p/100=(8040/3500)^(1/15)

p/100=[(8040/3500)^(1/15)-1]

p=[(8040/3500)^(1/15)-1]*100

Skriv et svar til: vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.