Matematik

Asymptoter

06. januar 2007 af Suub (Slettet)
Hej!

Er der en der kan fortælle mig hvilke asymptoter og deres ligning for følgende ligning har:

(5x^2-8x-3)/(x+2) ?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2007 af mathon

f(x)=(5x^2-8x-3)/(x+2)=5x-18 + 33/(x+2), x€R\{-2}

lodret asymptote med ligningen x = -2

skrå asymptote med ligningen y = 5x-18

Svar #2
06. januar 2007 af Suub (Slettet)

tak :) Gider du forklare hvor x må være alle reelle undtaget -2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2007 af mathon

f(x)=(5x^2-8x-3)/(x+2)

en brøks nævner er ikke defineret for værdien 0, så x+2 må ikke være lig med 0, dvs. x må ikke antage værdien -2.

Svar #4
06. januar 2007 af Suub (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.