Matematik
to tangenter
07. januar 2007 af
sweetty (Slettet)
Bestem tangenten til grafen for f(x) i det punkt , hvor grafen særer y-aksen :
a) f(x)= e^(x)+5 b) f(x) = 6e^(x)-4x
Hvordan kan jeg gøre det?
a) f(x)= e^(x)+5 b) f(x) = 6e^(x)-4x
Hvordan kan jeg gøre det?
Svar #2
07. januar 2007 af piper (Slettet)
(0, f(0)) er et punkt som tangenten går gennem.
f'(0) er tangentens hældning i punktet.
Nu skal du finde forskriften for en tangent (der jo er en ret linie). Du har den rette linies hældning og et punkt den går gennem. Nu er resten ret simpelt.
f'(0) er tangentens hældning i punktet.
Nu skal du finde forskriften for en tangent (der jo er en ret linie). Du har den rette linies hældning og et punkt den går gennem. Nu er resten ret simpelt.
Skriv et svar til: to tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
