Matematik
Talfølger
07. januar 2007 af
Pokemans (Slettet)
Hej.
Jeg har fået stillet følgende opgave:
Talfølgen f:
5040, 2520, 3360, 3780, 4032, 4200
Bestem regneforskriften og grænseværdien for f gående mod uendelig.
Jeg er _fuldstændigt_ på bar bund med dette. Undrer mig over om der er en simpel formel et eller andet sted, som jeg bare har overset.
Et lille puf ville være rart.
På forhånd tak - Pokemans
Jeg har fået stillet følgende opgave:
Talfølgen f:
5040, 2520, 3360, 3780, 4032, 4200
Bestem regneforskriften og grænseværdien for f gående mod uendelig.
Jeg er _fuldstændigt_ på bar bund med dette. Undrer mig over om der er en simpel formel et eller andet sted, som jeg bare har overset.
Et lille puf ville være rart.
På forhånd tak - Pokemans
Svar #1
08. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Talfølgen halveres men herefter stiger den, så man kan ikke beskrive en talfølge, kun delvise talfølger.
Svar #2
08. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)
Jeg ved ikke om man kan bruge følgende notation, så ret mig endelig, hvis man ikke kan:
r_0 = 5040
t = {r_n}_{n=0}^{infty} = 5040·(n/(n+1))
Hint: Hvad sker der med brøken, når n nærmer sig uendelig?
r_0 = 5040
t = {r_n}_{n=0}^{infty} = 5040·(n/(n+1))
Hint: Hvad sker der med brøken, når n nærmer sig uendelig?
Svar #3
08. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)
Rettelse:
f = {r_n}_{n=0}^{infty} = 5040, 5040·(1/2), 5040·(2/3), 5040·(3/4), 5040·(4/5), 5040·(5/6), 5040·(6/7), 5040·(7/8), ...
r_n = 5040·(n/(n+1))
Så tror jeg notationen er rigtig, men ret mig endelig...
f = {r_n}_{n=0}^{infty} = 5040, 5040·(1/2), 5040·(2/3), 5040·(3/4), 5040·(4/5), 5040·(5/6), 5040·(6/7), 5040·(7/8), ...
r_n = 5040·(n/(n+1))
Så tror jeg notationen er rigtig, men ret mig endelig...
Skriv et svar til: Talfølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
