Matematik
Differentialkvotient
11. januar 2007 af
DiePrinzessin (Slettet)
Hey ,
Hvordan vil man vha. lommeregner finde differentialkvotienten for N(t)=659/(1+63*e^(-0.54t)? og derefter finde N'(10)?
Jeg er meget på bar bund, da jeg har været vant til udelukkende at bruge TI-I .
Tak .
Hvordan vil man vha. lommeregner finde differentialkvotienten for N(t)=659/(1+63*e^(-0.54t)? og derefter finde N'(10)?
Jeg er meget på bar bund, da jeg har været vant til udelukkende at bruge TI-I .
Tak .
Svar #2
12. januar 2007 af Bacchus (Slettet)
Jeg anvender normalt derive, som er et regne program på computer til sådan nogle opgaver. Det er muligt at lave det i hånden, men en computer er lidt hurtigere ;)
N'(t)=
1120959·ê^(27·t/50)
—————————————————————
50·(ê^(27·t/50)+63)^2
eller hvis du vil have det med decimaler i stedet:
2.241918·10^4·ê^0,54·t
——————————————————————
(ê^0.54·t+63)^2
N'(10)=61.36647063
Derive er øvrigt lovlig at anvende til studenter afgangseksamen, i hvertfald under den gamle reform.
N'(t)=
1120959·ê^(27·t/50)
—————————————————————
50·(ê^(27·t/50)+63)^2
eller hvis du vil have det med decimaler i stedet:
2.241918·10^4·ê^0,54·t
——————————————————————
(ê^0.54·t+63)^2
N'(10)=61.36647063
Derive er øvrigt lovlig at anvende til studenter afgangseksamen, i hvertfald under den gamle reform.
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
