Matematik

potensregning

13. januar 2007 af kamila90 (Slettet)
Jeg har fået en opgave der lyder således: -3^2
Siger man så ikke: -3*-3 = 9 (OG IKKE -9)
Da -*- = +

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af Matkaj

som du har skrevet det står der -(3^2) altså -9.
Hvis meningen er -3*-3 skulle det skrives med en parentes altså (-3)^2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af Bacchus (Slettet)

Det er korrekt at -3^2 er 9, da -*- giver +..

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2007 af Maqhem (Slettet)

Nej det er nu Matkaj, der har ret. Med -3² forstås -(3²), hvilket svarer til -9. Hvis resultatet skal give 9, skal -3 isoleres, så det fremgår, at fortegnet skal med i udregningen: (-3)².

Præcis som Matkaj siger det :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hmm, der skal egentlig også parentes ved (-3)*(-3) :p

Svar #5
13. januar 2007 af kamila90 (Slettet)

det forstår jeg ikke, I siger at det skal skrives således: (-3)*(-3) det giver jo 9 og ikke -9

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

der er forskel på
(-3)^2 = (-3)*(-3) = 9 og
-3^2 = -(3*3) = -9

det handler om parenteserne :p

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Tricky opgave på folkeskoleniveau.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

det kan godt være. jeg tror ikke, jeg kunne potensregning dengang. lærer man det i folkeskolen? hmmm...

Skriv et svar til: potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.