Matematik

Eksponential-funktion

14. januar 2007 af træning (Slettet)
Hejsa. Er der nogen som vil hjælpe mig med de her opgaver?

1) En eksponentialfunktion er givet ved f(x)=2,5*1,3^x

a) Bestem uden at tegne grafen, om funktionen er voksende eller aftagende. Begrund dit svar.
b) Angiv koordinaterne for skæringspunktet mellem grafen og y-aksen.
c) Hvilken funktionsværdi svarer til x=2,7 ?
d) Løs ligningen f(x)=15 grafisk. Beskriv fremgangsmåden.

MVH:Træning

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1) Er a>1 eller er 0<a<1?

2) Sæt x=0

3) Sæt x=2,7

4) Sæt y=15

Svar #2
14. januar 2007 af træning (Slettet)

#1 Har ikke rigtig brug for svarene, mere fremgangsmåden!

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Der er heller ikke nogen der har givet dig svarene.

Svar #4
14. januar 2007 af træning (Slettet)

Ja, jeg er som sagt ikke særlig god til matematik.. :b

kan du uddybe lidt mere?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1) Hvis du læser i din matematikbog vil du se at en eksponentiel voksende funktion har en fremskrivningsfaktor a, hvor a>1. Da a=1,3 i dit eksempel er f voksende.

2)+3) Prøv at følge det råd som jeg gav i #1.

Skriv et svar til: Eksponential-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.