Matematik
Parameterfremstilling
14. januar 2007 af
ASLAK (Slettet)
Jeg skal i følgende opgave angive en parameterfremstilling for linjerne:
A) n: 2y=3-0,5x
mit bud:
-Normalvektor for linjen: (-0,5;2)
-retningsvektor er derfor: (-2;-0,5)
2y-3+0,5x=0 , dvs. x=-3
2y-3+0,5*(-3)=0
2y-(9/2)=0
y=(9/4)
parameterfremstillingen hedder så:
(x;y)=(-3;9/4)+t(-2;-0,5)
B) m: x=3
mit bud:
-Normalvektor for linjen: (1;0)
-retningsvektor er derfor: (0;1)
men så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre videre...men er y så ikke også bare 0???
Jeg skal så nu eliminere parametren og angive en ligning for hver af følgende linjer:
C) x=2
y=-1-2t
her forstår jeg så bare ikke hvordan jeg eliminere t når der kun er t i en af ligningerne?
A) n: 2y=3-0,5x
mit bud:
-Normalvektor for linjen: (-0,5;2)
-retningsvektor er derfor: (-2;-0,5)
2y-3+0,5x=0 , dvs. x=-3
2y-3+0,5*(-3)=0
2y-(9/2)=0
y=(9/4)
parameterfremstillingen hedder så:
(x;y)=(-3;9/4)+t(-2;-0,5)
B) m: x=3
mit bud:
-Normalvektor for linjen: (1;0)
-retningsvektor er derfor: (0;1)
men så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre videre...men er y så ikke også bare 0???
Jeg skal så nu eliminere parametren og angive en ligning for hver af følgende linjer:
C) x=2
y=-1-2t
her forstår jeg så bare ikke hvordan jeg eliminere t når der kun er t i en af ligningerne?
Svar #3
14. januar 2007 af ASLAK (Slettet)
Hvordan får du retningvektoren til (4,-1)
er det ikke (1/4;-1)
i opgave A
er det ikke (1/4;-1)
i opgave A
Skriv et svar til: Parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
