Tysk

gramamtik

14. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)
Denne sætning: Der könig gab ______ Rad und Haspel und sagte: ....

____________ = akkusativ, dvs. der skal stå: MICH ? har jeg ret..

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

Nej, ikke helt...

Hvis du analysere ovenstående sætning:
'gab'= verballeddet
'Der König'= subjekt
'Rad'= Akkusativ objekt

'Kongen gav mig råd...'
'mig' er her det indirekte objekt, derfor skal du i din sætning ikke bruge 'mich', men derimod 'mir'.

Svar #2
14. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)

jamen det er jo 3. person ENTAL

http://home9.inet.tele.dk/nkofoed/grammatik/grambog5.htm her står der noget andet..

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2007 af T83 (Slettet)

Det skal vaere 'mir', fordi det er dativ: Wem gab der König etwas? - Mir.

Ental: mir, dir, ihm/ihr
Plural: uns, euch, ihnen

Svar #4
15. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)

okay...´

Ved du om hv-ord --> hvordan, hvorfor, hvor
Hvilken ordklasse de tilhører?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af T83 (Slettet)

Hvordan, etc. (Wie, Warum, Wo) er "Fragewörter", som indleder en spoergsmaal.

Skriv et svar til: gramamtik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.