Matematik

Røringspunkt for tangent

17. januar 2007 af Chick (Slettet)
Hej

f(x) = sqr(4x^2+4x)

En tanget til grafen for f har hældningen 2.

Bestem røringspunktet for denne tangent.

f'(x) = 2
4x+2/sqr(4x^2+4x)= 2

Hvordan kommer jeg videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Du vil løse ligningen



Start med at ophæve kvadratroden, ved at kvadrere på begge sider. Så kan du gange med 4x²+4x på begge sider. Fortsæt selv...

Svar #2
17. januar 2007 af Chick (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt.

Jeg sætter en parentes om 4x+2/sqr(4x^2+4x) og opløfter i 2. = 2^2

16x+4/16x^2+16x = 4

Ser forkert ud??

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Ja, det ser forkert ud.

Vi har ligningen



som vi ønsker at løse for x.

Lad os først reducere venstresiden:



Kvadreres begge sider, fås



Ganges med x²+x på begge sider, fås



som omformes til



hvilket ikke giver mening.

Hvor er fejlen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Der er kommet et 2-tal forkert for i et af udtrykkene. Det har dog ingen betydning for resultatet.

Svar #5
17. januar 2007 af Chick (Slettet)

Nu er jeg bare blevet mere forvirret?? :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#5,

Det tror fanden du er blevet! Der er ingen løsning til



så jeg ved ikke, hvad der sker!

Har du skrevet forkert af bogen?

Skriv et svar til: Røringspunkt for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.