Engelsk
Oversættelse ;D
17. januar 2007 af
Jelly (Slettet)
Håber nogen har tid til at se på den her oversættelse ;D
Amerika – det forjættede land
I årene 1820-1932 udvandrede mere end 300.000 danskere til Amerika. Der kunne være mange gode grunde til, at unge mennesker følte sig fristende til at forlade deres land. Men de måtte træffe en svær beslutning. De skulle sige farvel til deres familier, som de måske aldrig så igen, og de skulle være indstillede på en lang sørejse til New York og en usikker fremtid i et ukendt land, hvor de ikke kendte sproget. De fleste danskere slog sig ned som bønder på prærien i midtvesten. Fra 1862 tilbød den amerikanske stat gratis jord til alle, som vil opdyrke prærien, og 160 acres lød som en drøm for an fattig dansk dreng fra en lille gård i Jylland. Men de måtte arbejde meget hårdt i mange år, før de begyndte at se resultaterne af deres slid. Man kan undre sig over, at så mange overlevede og klarede sig godt.
America- The Promised Land
In the years of 1820-1932 more than 300.000 Danish people emigrated to America.
There could have been many reasons, why young people felt tempted to leave their own country. But they were bounded to decide a hard decision. They should bid farewell to their families whom they might not see again, and they should be prepared for a long voyage to New York and an uncertain future in an unknown country, where they did not knew the language. Most Danish people settled down as farmers on the prairie in the Mid West. From 1862 the American government allowed free land/soil to all of them who wanted to cultivate the prairie, and 160 acres sounded like a dream for a poor Danish boy from a little farm in Jutland. But they had to work hard for many years before they realized the results of their hard work. We could wonder how so many people survived and managed very good.
På forhånd tak ;D
Amerika – det forjættede land
I årene 1820-1932 udvandrede mere end 300.000 danskere til Amerika. Der kunne være mange gode grunde til, at unge mennesker følte sig fristende til at forlade deres land. Men de måtte træffe en svær beslutning. De skulle sige farvel til deres familier, som de måske aldrig så igen, og de skulle være indstillede på en lang sørejse til New York og en usikker fremtid i et ukendt land, hvor de ikke kendte sproget. De fleste danskere slog sig ned som bønder på prærien i midtvesten. Fra 1862 tilbød den amerikanske stat gratis jord til alle, som vil opdyrke prærien, og 160 acres lød som en drøm for an fattig dansk dreng fra en lille gård i Jylland. Men de måtte arbejde meget hårdt i mange år, før de begyndte at se resultaterne af deres slid. Man kan undre sig over, at så mange overlevede og klarede sig godt.
America- The Promised Land
In the years of 1820-1932 more than 300.000 Danish people emigrated to America.
There could have been many reasons, why young people felt tempted to leave their own country. But they were bounded to decide a hard decision. They should bid farewell to their families whom they might not see again, and they should be prepared for a long voyage to New York and an uncertain future in an unknown country, where they did not knew the language. Most Danish people settled down as farmers on the prairie in the Mid West. From 1862 the American government allowed free land/soil to all of them who wanted to cultivate the prairie, and 160 acres sounded like a dream for a poor Danish boy from a little farm in Jutland. But they had to work hard for many years before they realized the results of their hard work. We could wonder how so many people survived and managed very good.
På forhånd tak ;D
Svar #1
17. januar 2007 af JesperJuul (Slettet)
emigrated, mener du "emigrated" eller "immigrated"?
were bounden = were bound, vil jeg tro.
Og så hedder det: "to make a hard decision"
They should bid...: "They had to bid their families farewell"
Knew = Know...
To all of them = To all of those...
Jutland? :)
"and managed very good"... Lyder dumt...
Håber det hjalp :)
were bounden = were bound, vil jeg tro.
Og så hedder det: "to make a hard decision"
They should bid...: "They had to bid their families farewell"
Knew = Know...
To all of them = To all of those...
Jutland? :)
"and managed very good"... Lyder dumt...
Håber det hjalp :)
Skriv et svar til: Oversættelse ;D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
