Matematik

logaritme

17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)
har en lille opgave.

2.4*1.35^x=10

så hvis jeg rykker rundt skal det blive

1.35^x=25/6

men hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

10/2.4 er det samme som 25/6.

Svar #2
17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

DOH :) så rigtigt som sagt, jamen så det jo lige til

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#2: Det glæder mig, at du har fattet det.

Svar #4
17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

#3 jaja

Svar #5
17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

4.2*1.05^x = 2.5*0.85^x

den kan du måske lige hjælpe mig igang med DanielPetersen

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Okay.
4,2/2,5 = 0,85^x / 1,05^x = (0,85/1,05)^x
:)

Svar #7
17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

takker, så har jeg bare et andet problem..på min lommeregner med at skrive det ind.

en der bruger computeren kan godt. Men han skriver:

eksempel:
log(1.2,24) Hvordan skriver man det sådan ind på en lommeregner, altså det er en texas, men hvis jeg skriver komma, siger den argument error.

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Logaritmen til et punkt, eller hvad er det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hvad vil du helt præcist tage logaritmen af?

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

hmm.. det kan man ikke.. udtrykket er nonsens

Svar #11
17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

hvis man skriver log(1.35,25/6) skal det give 4.75

Svar #12
17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

#8, #9 det er ikke et punkt, det er bare en ligning jeg skal løse:

2.4*1.35^x = 10

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

x*log1,35=log10/2,4 = log10-log2,4=1-log2,4

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

log(1.35,25/6) har to variable, så er det ikke så nemt at tage logaritmen til..

Svar #15
17. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

okay..nu har jeg løst den og de andre, der var bare lidt rod i det. Men takker for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Mon ikke at #0 misforstår noget. Det er nemlig ikke gym-niveau hvis der er tale om to variabler

Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.