Matematik

haster

17. januar 2007 af phonebooth (Slettet)
jeg har den her funktion y(t) = 8/2 · sin (7 * pi * t) + 1/5
og skal finde ud af til hvilke tidspunkter den er 1 cm over t aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Løs 1=8/2 · sin (7 * pi * t) + 1/5

Svar #2
17. januar 2007 af phonebooth (Slettet)

8/2 · sin (7 * pi * t) + 1/5=1

8/2 · sin (7 * pi * t) =1 - 1/5= 0,8
sin (7 * pi * t)=0,8/4= 0,2
7 * pi * t= sin-1(0,2)=11,537
pi * t = 11,537/7 =1,6481
t = 1,6481/pi = 0,5246

ser det rigtigt ud?





Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Giver sin^(-1)(0,2) virkelig 11,537 ?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Ja, hvis du regner i grader. Dog bør man regne i radianer i sådanne opgaver som denne.

Svar #5
17. januar 2007 af phonebooth (Slettet)

okay.. men dt jo til hvilke tider ? så dt er flere.. hvordan skriver jeg så intervallet op?.. altså ud over 0,5246 er resulatet må der være mere?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3,#4...
Wups. Det må være tid til at gå i seng.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#5,

Er du sikker på, at det er rigtigt? Proceduren er god nok, men jeg tror at tallene er forkerte.

Mht. hvordan resultatet skal skrives op, har du ikke et interval for t? Har du ikke et interval, så er der uendelig mange tidspunkter. Hvordan skal du skrive disse op? Du kan skrive det som 'den første værdi du får, plus 2pi/7pi = 2/7 gange p, hvor p er element i Z' (Z er mængden af positive og negative heltal samt 0).

Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.