Matematik

Implicit Differentation

18. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Bestem ved Implicit differentiation differentialkvotienten til følgende udtryk:

(x – 2)2 + (y + 3)2 = 9

Det egentlig mærkelig, at 9 ikke er i 2. potens

Uanset hvad, vil jeg lige høre om dette er korrekt:

y=0.667x + 2.66

Håber i vil hjælpe mig, er ny i implicit differentation

J

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2007 af mathon

(x – 2)^2 + (y + 3)^2 = 9

2(x – 2)+2(y + 3)dy/dt = 0

(x – 2)+(y + 3)dy/dt = 0

(y + 3)dy/dt = -(x – 2)

dy/dt = -(x – 2)/(y + 3)

Svar #2
18. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Forklar lige..

Hmm.. Så y=0.667x + 2.6660, er ukorrekt?..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2007 af mathon

tangenten i hvilket cirkelpunkt?

Svar #4
18. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Det var da sådan, vi løste dem i klassen.
Der løste vi:

En cirkel i centrum (0,0) og radius 5

Den fik vi til: y= -0.75x + 6.25?

Fatter ikke.

Svar #5
18. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Tangenten tangerer faktisk, med cirklen
(x – 2)^2 + (y + 3)^2 = 9

Men når man løser den i forhold til y - kommer den til at ligge på minus-siden - altså -3 i stedet for +3

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2007 af mathon

(x – 2)^2 + (y + 3)^2 = 9

denne cirkel har centrum i (2,-3)!!!

Svar #7
18. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Jah, hvordan kan det være?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2007 af mathon

...du skal vist lige have genlæst teorien om cirklens ligning!...

(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2

centrum C(c1;c2) og radius r

Svar #9
19. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Den kender jeg godt.

Men i den givne ligning, er 9 ikke opløftet med 2.

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2007 af mathon

næh men kan skrives 3^2
og
dermed

(x – 2)^2 + (y + 3)^2 = 3^2

Skriv et svar til: Implicit Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.