Matematik

HASTER!!!

18. januar 2007 af Klokkeblomstt (Slettet)
skal løse det her, hvordan gøre jeg det??

i et koordinatsystem er to vektorerer a og b bestemt ved

vektor a= (5-t,2) og vektoer b=(4, t+1)

hvor t er et tal..

bestem t, således at vektor a er vinkelret på vektor b!

Svar #1
18. januar 2007 af Klokkeblomstt (Slettet)

.

Svar #2
18. januar 2007 af Klokkeblomstt (Slettet)

.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

Når den skal stå vinkelret, så skal skalarproduktet give 0.

du får en andengradsligning

(5 - t)*(t + 1) - 8 <=> -(t)^2+4t-3=0

t =3 v t =1

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2007 af Bella (Slettet)

Det er noget med at enten skalarproduktet eller krydsproduktet af de to vektorer skal give 0 og så er de vinkelrette på hinanden. Så sætter du vektorene ind i formlen og sætter det lig 0, og så har du en rimelig simpel ligning du skal løse.

Svar #5
18. januar 2007 af Klokkeblomstt (Slettet)

jeg ved godt at når den skal stå vinkelret, så skal skalarproduktet give 0.

men i facitlisten år der at t skal give 11,????

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

så, ved jeg det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

er du sikker på at, t skal give 11, eller mener du 10,5 ?

Svar #8
18. januar 2007 af Klokkeblomstt (Slettet)

ok

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

hvis, du har a-niveau, så slå op i den grå math 3h bog s. 132. Der er en eksempel.

Svar #10
18. januar 2007 af Klokkeblomstt (Slettet)

tak for hjælpen.. det hjalp mig meget og kan finde ud af det nu :-D

Skriv et svar til: HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.