Matematik
Implicit
19. januar 2007 af
Eagle-Eye (Slettet)
(x – 2)2 + (y + 3)2 = 9
Denne ligning er givet
Jeg beregner den via. implicit differentation:
For at beregne stigningstal, har jeg skrevet:
dy= -2/3 = 0.667
For at beregne skæringspunkt, har jeg skrevet:
0.667*2 + b = 4
Derefter har jeg beregnet b til 2.66
Nu er jeg så blevet lidt forvirret - jeg fatter ikke hvorfor jeg har skrevet 4?!.
MEN, den tangerer cirklen osv...
Please hjælp mig!
Denne ligning er givet
Jeg beregner den via. implicit differentation:
For at beregne stigningstal, har jeg skrevet:
dy= -2/3 = 0.667
For at beregne skæringspunkt, har jeg skrevet:
0.667*2 + b = 4
Derefter har jeg beregnet b til 2.66
Nu er jeg så blevet lidt forvirret - jeg fatter ikke hvorfor jeg har skrevet 4?!.
MEN, den tangerer cirklen osv...
Please hjælp mig!
Svar #2
19. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Bestem ved Implicit differentiation differentialkvotienten til følgende udtryk
(x – 2)2 + (y + 3)2 = 9
Men jeg har tænkt mig at finde tangent(en), til cirklen.
(x – 2)2 + (y + 3)2 = 9
Men jeg har tænkt mig at finde tangent(en), til cirklen.
Svar #3
19. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Ved implicit differentiation ønsker vi at bestemme differentialkvotienten til
^2 + (y + 3)^2 = 9,$)
hvor vi antager, at y er funktion af x.
Differentieres begge sider, fås
^2 + \frac{d}{dx}(y + 3)^2 = \frac{d}{dx}9~~\leftrightarrow$)
 + 2(y+3)\frac{d}{dx}(y + 3) = 0~~\leftrightarrow$)
 + 2(y + 3)\frac{d}{dx}y = 0~~\leftrightarrow$)
}{2(y+3)}~~\leftrightarrow$)

hvor vi undervejs har isoleret dy/dx.
Ovenstående udtryk angiver så cirkeltangentens hældning i punktet (x,y).
For en god forklaring af implicit differentiation, med tilhørende opgaver, se http://www.math.ucdavis.edu/~kouba/CalcOneDIRECTORY/implicitdiffdirectory/ImplicitDiff.html .
hvor vi antager, at y er funktion af x.
Differentieres begge sider, fås
hvor vi undervejs har isoleret dy/dx.
Ovenstående udtryk angiver så cirkeltangentens hældning i punktet (x,y).
For en god forklaring af implicit differentiation, med tilhørende opgaver, se http://www.math.ucdavis.edu/~kouba/CalcOneDIRECTORY/implicitdiffdirectory/ImplicitDiff.html .
Svar #4
19. januar 2007 af sigmund (Slettet)
#3,
Af en eller anden årsag minus-tegnene blevet erstattet af [?]. Derfor skal der stå 'x-2' der, hvor der står 'x[?]2'.
Af en eller anden årsag minus-tegnene blevet erstattet af [?]. Derfor skal der stå 'x-2' der, hvor der står 'x[?]2'.
Skriv et svar til: Implicit
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
