Matematik
monotoniforhold
19. januar 2007 af
gittemaja (Slettet)
bestem monotoniforholdene for funktionen ved hjælp af
f(x) og skitser grafen for f(x)
først differentierer man f(x)=x^3+3x^2
f(x)=3x^2+6x
0=3x^2+6x
0=x(3x+6)
0=3x+6
3x=-6
x=-2
og så bruger jeg nulreglen, men jeg får x=-2 og på den måde kan jeg jo kun finde ET punkt på grafen... har jeg regnet forkert et sted?
f(x) og skitser grafen for f(x)
først differentierer man f(x)=x^3+3x^2
f(x)=3x^2+6x
0=3x^2+6x
0=x(3x+6)
0=3x+6
3x=-6
x=-2
og så bruger jeg nulreglen, men jeg får x=-2 og på den måde kan jeg jo kun finde ET punkt på grafen... har jeg regnet forkert et sted?
Svar #2
19. januar 2007 af gittemaja (Slettet)
jahhh men så ville ALLE funktioner jo bare blive en lige streg hvis jeg brugte x = 0 :) ???
Svar #3
19. januar 2007 af gittemaja (Slettet)
ahh nu forstår jeg... så den går igennem (-2,4) og
(0,0) og så kan jeg se at stregen starter nedefra med -4 på x-aksen... hvor kan man vide fra at stregen skal komme derfra
(0,0) og så kan jeg se at stregen starter nedefra med -4 på x-aksen... hvor kan man vide fra at stregen skal komme derfra
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
