Matematik

asymptoter

20. januar 2007 af minjolle (Slettet)
Min opgaver er således:

f(x)= 4x^2-1/x^2+5x-6

1)Bestem en ligning for den vandrette asymptote til grafen for f. (Den har jeg lavet og fået til y=4/5, men synes ikke det kan passe med grafen =|..)

2)gør rede for, at grafen for f netop har to lodrette asymptoter, og bestem ligninger for disse.( Ved ikke hvordan jeg skal gøre det! er ret lost, for det jeg prøvede, og troede var rigtigt, kan ikke passe med grafen)

Nogen der kan hjælpe med en forklaring af hvilke metoder jeg skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

f(x)= (4x^2-1)/(x^2+5x-6) ?

1) y=4 er ligningen for den vandrette asymptote.

2) Bestem nulpunkterne i nævneren og vis at de ikke er nulpunkter i tælleren.


Svar #2
20. januar 2007 af minjolle (Slettet)

hov. Ja, på den måde..

Hvordan kan det være den bliver 4?


Svar #3
20. januar 2007 af minjolle (Slettet)

- Og kan det passe, at de to lodrette bliver -2 og -3?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

a) 4x²/x² = 4

b) x=1 og x=-6

Svar #5
20. januar 2007 af minjolle (Slettet)

Fandt ud af hvad jeg gjorde forkert i begge.. Flot!
Men tak alligevel =]

Skriv et svar til: asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.