Matematik
ekstrema
21. januar 2007 af
biala (Slettet)
i en opgave skal jeg bestemme det lokale ekstrema.. hvad vil det sige??
og hvordan kan x2 +5x-14 blive til (x-2)(x+7)
og hvordan kan x2 +5x-14 blive til (x-2)(x+7)
Svar #1
21. januar 2007 af dnadan (Slettet)
lokale extrema er hvor f'(x)=0
med hensyn til:
f(x)=x^2+5x-14=(x-2)(x+7)
her benyttes faktoriseringsreglen:
som siger:
f(x)=ax^2+bx+c =a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødderne til ligningen 0=ax^2+bx+c
med hensyn til:
f(x)=x^2+5x-14=(x-2)(x+7)
her benyttes faktoriseringsreglen:
som siger:
f(x)=ax^2+bx+c =a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødderne til ligningen 0=ax^2+bx+c
Svar #2
21. januar 2007 af katja123 (Slettet)
Mere daglig tale agtigt sagt, så er det lokale ekstrema det lokale maksimum og minimum...
Svar #3
21. januar 2007 af biala (Slettet)
ok mange tak for svaret... lærerne elsker at drille ved godt hvad maksimum og minimum er
Skriv et svar til: ekstrema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
