Matematik

Tangent og røringspunkt

23. januar 2007 af martin88a (Slettet)
Hej nogen der kan hjælpe mig med opgave 6b og 6c, håber virkelig nogen kan finde ud af det på forhånd tusind tak

En funktion f er givet ved forskriften
f (x) = Kvardratrod(x + 4 – 2) , x > – 4
a) Gør rede for, at f´(x)= 1/ 2kvadratrod(x +4)
b) Bestem en ligning for den tangent til grafen for f , som har røringspunkt i
(0, f (0)).

c) Beregn koordinaterne til røringspunktet for den tangent til grafen for f , som
har hældningskoefficienten a = 1/6

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)

b) Benyt tangentligningen



I dit tilfælde er x0 = 0.

Jeg tror du klarer den herfra.

c) Løs ligningen


Svar #2
23. januar 2007 af martin88a (Slettet)

Jeg får ellers b til at være 1/4 x + 1,41 fordi jeg sætter 0 ind i den oprindelige

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Har funktionen ikke forskriften



I så fald er tangentens ligning




Svar #4
23. januar 2007 af martin88a (Slettet)

Den har forskriften f(x) = Kvardratrod x+4-2

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#4,

Hvis den er det, så er den afledte i hvert fald ikke



Så der er to muligheder: enten er



og



eller er



og



Hvilken er den rigtige?

Svar #6
23. januar 2007 af martin88a (Slettet)

Se her

http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/matbmaj04.pdf?menuid=151055

Der er opgave 6. ved nemlig ikke hvordan jeg skriver det ind i dette forum

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)

OK, nu er jeg med. Der er tale om funktionen med forskriften



I så fald er ligningen for tangenten i (0,f(0)) givet ved


Svar #8
23. januar 2007 af martin88a (Slettet)

Men skal man ikke beregne b leddet eller hvad

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#8,

Jo, men b-leddet er 0 (f(0) er 0).

Skriv et svar til: Tangent og røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.