Matematik

hilfe..!

23. januar 2007 af compaqcompaq (Slettet)
Hej
jeg skal bestemme centrum og radius for en cirkel. ligningen er x2 - 8x – y2 + 4y – 30 = 0

Ved ikke om noget af dette er rigtigt men ved ikke hvordan jeg skal færdigøre det:(

x2 - 8x – y2 + 4y – 30 = 0
( x2 - 8x ) + ( y 2 +4y ) = 30
( x2 - 2x · 4 ) + ( y 2 + 2 · y · 2 ) = 30
( x2 - 2 · x · 4 + 42 ) + ( y 2 + 2 · y · 2 + 22 ) = 30 + 42 + 2 2
?????????? = v50

Altså er radius r = v 50 ˜ 7,071068
Centrum findes ved at tage de to hældningstal: Altså er centrum C = (4,2)

Derefter skal jeg også bestemme en ligning for tangenten som ligger i punkt P.

Punktet P ligger på cirklen.
Linjen gennem C og P har hældningen:
- 3 - ( -2 ) = ????
11 – 4


Please hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Jeg vil råde dig til at se efter i din bog. Jeg ville tro, at der er eksempler, som du kan benytte til det første. Det drejer sig om at bringe ligningen på formen



hvor (a,b) er cirklens centrum og r dens radius.

Hvis du ikke finder noget brugbart i bogen, må du vende tilbage, så kan nogen her forklare det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2007 af mathon

x2 - 8x – y2 + 4y – 30 = 0 dette er IKKE en ligning for en cirkel!!!

cirklens ligning kræver SAMME koefficient til x^2 og y^2, som her er henholdsvis 1 og -1

Svar #3
23. januar 2007 af compaqcompaq (Slettet)

Jeg forstår det virkeligt stadigvæk ikke..??

Svar #4
23. januar 2007 af compaqcompaq (Slettet)

dette er det rigtige ligning for cirklen x^2 - 8x – y^2 + 4y – 30 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Som #2 nævner, så er der et problem med ligningen. Den kan ikke bringes på formen (x-a)²+(y-b)²=r², hvor (a,b) er cirklens centrum og r cirklens radius.

Skriv et svar til: hilfe..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.