Matematik
hjælp
25. januar 2007 af
camilla9863 (Slettet)
kan nogen hjælpe mig med denne ligning?
3(x-5)+8x=9x+2 ??
3(x-5)+8x=9x+2 ??
Svar #1
25. januar 2007 af Sazkia (Slettet)
gange ind i parrentes først:
3x-15+8x=9x+2
samler x på venstre side:
3x+8x-9x-15=2
samle talne på højre side:
3x+8x-9x=2+15
og så er det bare med at reducere
3x-15+8x=9x+2
samler x på venstre side:
3x+8x-9x-15=2
samle talne på højre side:
3x+8x-9x=2+15
og så er det bare med at reducere
Svar #2
26. januar 2007 af asasaq (Slettet)
3(x-5)+8x=9x+2 <=>
3x-15+8x=9x+2 <=>
3x+8x-9x=2+15 <=>
2x=17
x=17/2
x=8.5
L= {8.5}
3x-15+8x=9x+2 <=>
3x+8x-9x=2+15 <=>
2x=17
x=17/2
x=8.5
L= {8.5}
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
