Matematik

Andengradsligninger

25. januar 2007 af knnico (Slettet)
Det er lidt pinligt, men jeg har fortrængt hvordan man går til disse andengradsligninger:

0,5x^2 + 0,5x = 1

og

(1/x) - (3/x^2) = 0

jeg går ud fra, at jeg skal bruge sætningen
ax^2+bx+c=0

men jeg ved ærligt talt ikke hvordan jeg skal gå til den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2007 af CHG (Slettet)

jeg tror du skal skrive:
0,5x^2 +0,5 x -1=0, derefter skal du bruge diskriminanten:

d=b^2-4ac..

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2007 af QaZZaQ

har du en ligning som står på formen

hvor a,b og er konstanter, så er løsningen givet ved

hvor d=b^2-4ac

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Check diskriminanten:

d>0 => 2 reelle rødder
d=0 => Dobbelt rod
d Ingen reelle rødder, komplekse rødder (gym. mat = med ingen løsning)

Svar #4
25. januar 2007 af knnico (Slettet)

Dvs:
d=(0,5^2) -4 * 0,5 * (-1)
d=0,5

når jeg så sætter det ind:

x= (-0,5 + kvadratroden af 0,5) / (2*0,5)
x= 0,21

dette passer ikke med facit?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2007 af Mariique (Slettet)

d er ikke 0,5, men 2,25... kom igen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2007 af QaZZaQ

du har lavet en regnefejl ved udregningen af d.
d=2.25

Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.