Matematik

HASTER! please

25. januar 2007 af mia_00 (Slettet)
Vis, at polynomiet

p(x)= 2x^4-3x^3-3x^2+2x

har roden -1, og bestem samtlige rødder i polynomiet.

Kan simpelthen ikke finde ud af den..er der nogen der kan hjælpe mig????

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

hvad er det du præcist vil have løst? - du skal også huske du ikke må skrive ord som haster som emne

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2007 af Mariique (Slettet)

Polynomiet har roden x=-1, hvis denne indsat i polynomiet giver 0. Hvis du må bruge lommeregner kan du tegne funktionen ind og bruge 'zero' funktionen under 'calc'. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2007 af BuTTerTastBetter (Slettet)

Du skal bare sætte ligningen lig med nul. sådan her:
2x^4-3x^3-3x^2+2x = 0
det giver: x=-1 x=0 og X=0,5
de fem x-værdier er polynomiets rødder. Håber det hjalp dig lidt!:)

Svar #4
26. januar 2007 af mia_00 (Slettet)

kan du godt skrive mellemregninger du laver..så forstår jeg dem bedre

Svar #5
26. januar 2007 af mia_00 (Slettet)

...?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2007 af mathon

p(x)= 2x^4-3x^3-3x^2+2x

har roden -1, hvorfor (x+1) er divisor i p(x),
hvoraf

p(x)=(x+1)(2x^3-5x^2+2x)....x er fælles faktor, som kan sættes uden for parentesen

p(x)=x(x+1)(2x^2-5x+2)

2x^2-5x+2 = 2(x-1/2)(x-2),
hvoraf

p(x)=x(x+1)2(x-1/2)(x-2)

p(x)=2x(x+1)(x-1/2)(x-2)

med rødderne??????



Skriv et svar til: HASTER! please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.