Matematik

Differentialligning

28. januar 2007 af hoppus (Slettet)
OPG.

Undersøg om der findes en linær funktion som er løsning til diff. ligningen:

y'=2y+4


Er der nogen der kan sige mig hvordan man håndterer sådan en?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Sæt y=ax+b og bestem a og b ved at indsætte i differentialligningen.

y=-2 er svaret.

Svar #2
28. januar 2007 af hoppus (Slettet)

undskyld jeg er kommet itl at stille opgaven forkert det var


y'=2y+4x



Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Samme metode.

y=-2x-1.

Svar #4
28. januar 2007 af hoppus (Slettet)

du må undskylde...men jeg forstår ikke helt hvordan det er jeg skal gøre skal man sige:

y'=2(ax+b)+4x

eller hvordan er det man gør?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=25140

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, men y'=a så
a=2(ax+b)+4x

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.