Matematik
HASTER.. TANGENTER
30. januar 2007 af
sdfsdfsdf (Slettet)
Er lidt Lost... Er der nogle der kan hjælpe mig
Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter til grafen for funktionen f med forskrift
f(x) = x3 – 5x + 4
der er parallel med linjen med ligning
y = - 2x + 3
Bestem ved håndkraft afstanden mellem de to tangenter.
Hvordan finder man de to ligninger.. Det er mit problem resten kan jeg godt..
Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter til grafen for funktionen f med forskrift
f(x) = x3 – 5x + 4
der er parallel med linjen med ligning
y = - 2x + 3
Bestem ved håndkraft afstanden mellem de to tangenter.
Hvordan finder man de to ligninger.. Det er mit problem resten kan jeg godt..
Svar #1
30. januar 2007 af JP_NSE (Slettet)
Din funktion har ingen tangenter:S, det vil blive en aftagende ret linje.
Svar #3
30. januar 2007 af me_strix (Slettet)
Hvis f(x)'s to tangenter skal være parallel med -2x+3 ved du, at tangenternes hældning er -2x. Så du sætter f(x) lig med tangenternes hældning og isolerer x ved først at finde f'(x).
-2x = x^3-5x+4
<=>
0 = x^3-3x+4
(x^3-3x+4)' = 3x^2-3
x1 = (-b+sqt(b^2-4ac))/(2a)
x2 = (-b-sqt(b^2-4ac))/(2a)
Indsæt de to x-værdier i f(x) = x3 – 5x + 4 og udregn f(x).
nu har du (x,y) som er (x1,f(x1)) og (x2,f(x2))
Disse indsætter du i y = -2x+b og isolere b.
-2x = x^3-5x+4
<=>
0 = x^3-3x+4
(x^3-3x+4)' = 3x^2-3
x1 = (-b+sqt(b^2-4ac))/(2a)
x2 = (-b-sqt(b^2-4ac))/(2a)
Indsæt de to x-værdier i f(x) = x3 – 5x + 4 og udregn f(x).
nu har du (x,y) som er (x1,f(x1)) og (x2,f(x2))
Disse indsætter du i y = -2x+b og isolere b.
Skriv et svar til: HASTER.. TANGENTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
