Matematik

tangent

01. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

Funktionen hedder
x = tcos(t)
y = tsin(t)

jeg har en punkt (-pi,0), og skal bestemme ligningen til banekurven (-pi,0).


Svar #1
01. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

definition t E [0,5pi]

Svar #2
01. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

hvordan finder jeg retningsvektoren til den funktion.

f ' (t) = cos(t) - t*sin(t)
t*cos(t) + sin(t)

jeg skal finde retningsvektoren, er der nogen der vil hjælpe med at finde den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#2
Hvis du vil finde retningsvektoren til f(t), er det f'(t) du vil finde -- den er givet ved f'(t)=((x(t))',(y(t))'). Så du differentierer bare hver koordinatfunktion.

Svar #4
01. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

f(t) er differeneret til f '(t) = tangent
f ' (t) = (cos(t) - t*sin(t), t*cos(t) + sin(t))

skal je så sætte (-pi,0) der ind for finde koordninaterne?

Svar #5
01. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

så får jeg r = (-1,0), kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#4
Jeg ved ikke hvorfor du vil have flere led ind. For eksempel, (x(t))'=(t*cos(t))'=-t*sin(t).

Svar #7
01. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

hmm, så forstår jeg det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=26104

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

Hmm ja, glem #6..

Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.