Matematik
Hjælp
01. februar 2007 af
Ikram1987 (Slettet)
Jeg sidder her og kan ikke komme videre med b) opgaven. Hvis der er en derude som kan hjælpe mig, vil det glæde mig. Opgaven lyder således....
f(x)=x^2-7x+11
a)Grafen har en tangent t med stigningstal 1. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
b) Grafen har en tangent s der står vinkelret på tangenten t. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten s.
f(x)=x^2-7x+11
a)Grafen har en tangent t med stigningstal 1. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
b) Grafen har en tangent s der står vinkelret på tangenten t. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten s.
Svar #1
01. februar 2007 af dnadan (Slettet)
a)
løs f'(x)=1 for at finde x-koordinaten for hvilken tangenten t tangererer grafen for f, y-værdien findes ved indsættelse af din fundne x-værdi i regneforskriften, heraf har du et punkt (x;y) og en hældning a=1... Hermed kan regneforskriften findes ved:
y-y0=a(x-x0)
b) Benyt a*c=-1, hvor a=tangenten fra a)'s hældning og c t's hældning..
Herefter løses:
f'(x)=t's hældning... herfra er det samme fremgangsmetode som sidste opgave...
løs f'(x)=1 for at finde x-koordinaten for hvilken tangenten t tangererer grafen for f, y-værdien findes ved indsættelse af din fundne x-værdi i regneforskriften, heraf har du et punkt (x;y) og en hældning a=1... Hermed kan regneforskriften findes ved:
y-y0=a(x-x0)
b) Benyt a*c=-1, hvor a=tangenten fra a)'s hældning og c t's hældning..
Herefter løses:
f'(x)=t's hældning... herfra er det samme fremgangsmetode som sidste opgave...
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
