Matematik
Hjælp
01. februar 2007 af
Ikram1987 (Slettet)
Jeg sidder her og kan ikke komme videre med b) opgaven. Hvis der er en derude som kan hjælpe mig, vil det glæde mig. Opgaven lyder således....
f(x)=x^2-7x+11
a)Grafen har en tangent t med stigningstal 1. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
b) Grafen har en tangent s der står vinkelret på tangenten t. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten s.
f(x)=x^2-7x+11
a)Grafen har en tangent t med stigningstal 1. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
b) Grafen har en tangent s der står vinkelret på tangenten t. Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten s.
Svar #1
01. februar 2007 af Jerslev (Slettet)
#0: Du skal starte med at bestemme f'(x).
f'(x) = 2x - 7
Denne angiver hældningen på tangenten til grafen i et punkt. Stigningstallet på din første tangent er 1. Altså indsætter du 1 på f´(x)s plads:
1 = 2x - 7 <=> 8 = 2x <=> 4 = x
Så regner du blot f(4) ud og du har nu et punkt, som du indsætter i formlen y = ax+b for at bestemme ligningen på din tangent. :)
Mht. b) skal du blot sætte stigningstallet for din første tangent ind i formlen a * c = -1 og så finde stigningstallet for den anden tangent (c-værdien) og ellers gentage metoden, du brugte til at bestemme ligningen for den første tangent.
f'(x) = 2x - 7
Denne angiver hældningen på tangenten til grafen i et punkt. Stigningstallet på din første tangent er 1. Altså indsætter du 1 på f´(x)s plads:
1 = 2x - 7 <=> 8 = 2x <=> 4 = x
Så regner du blot f(4) ud og du har nu et punkt, som du indsætter i formlen y = ax+b for at bestemme ligningen på din tangent. :)
Mht. b) skal du blot sætte stigningstallet for din første tangent ind i formlen a * c = -1 og så finde stigningstallet for den anden tangent (c-værdien) og ellers gentage metoden, du brugte til at bestemme ligningen for den første tangent.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
