Matematik
asymptoter
06. februar 2007 af
PernilleKn (Slettet)
Hejsa..
Jeg skal beskrive hvad en asymptote er.
altså at der findes tre forskellige slags ovs.
en asymptote er en ret linje, som når x-værdien fjerner sig, nærmer funktiones graf sig.
vil dette være en korekt definination af en asymptote?
på forhånd tak.
Jeg skal beskrive hvad en asymptote er.
altså at der findes tre forskellige slags ovs.
en asymptote er en ret linje, som når x-værdien fjerner sig, nærmer funktiones graf sig.
vil dette være en korekt definination af en asymptote?
på forhånd tak.
Svar #1
06. februar 2007 af Supersune (Slettet)
De to grafer er ”adskilt” af en lodret asymptote. De to grafer vil til +/- uendelig konstant nærme sig asymptoten, men aldrig røre. En asymptote er altså en linie, der adskiller de to grafer for polynomiumsbrøken lodret, vandret eller skråt. Pga. asymptoten vil definitionsmængden være alle reelle tal på nær linien for asymptoten. Eksempel: Vi forudsætter, at den lodrette asymptotelinie på tegningen ovenfor skærer den vandrette akse i x = 2. Dermed vil definitionsmængden være: R/{2}. Ud fra funktionen findes definitionsmængden ved at sætte nævneren lig 0. Definitionsmængden bliver dermed R på nær værdien af x. Eksempel: Nævneren består af ledene . Ligningen sættes lig 0: = 0. Ligningen løses og x bliver lig 1: 10x = 10 => = => x = 1. Definitionsmængden bliver altså i dette tilfælde: R/{1}.
Svar #2
06. februar 2007 af Supersune (Slettet)
Skrevet i en emneopgave for lidt tid siden.. Håber det kan bruges
Skriv et svar til: asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
