Matematik
Mat opg.
06. februar 2007 af
viggojensens (Slettet)
Differentialligningen:
f`(x)=1+(f(x)/x)
har en løsning f, hvis graf indeholder punktet Q(1,2)
Jeg skal angive en ligning for grafens tangent i Q.
En funktion g er bestemt ved:
g(x)=f(x)/x
Jeg skal gøre rede for g`(x)=1/x, og benytte dette resultat til at bestemme f(x).
f`(x)=1+(f(x)/x)
har en løsning f, hvis graf indeholder punktet Q(1,2)
Jeg skal angive en ligning for grafens tangent i Q.
En funktion g er bestemt ved:
g(x)=f(x)/x
Jeg skal gøre rede for g`(x)=1/x, og benytte dette resultat til at bestemme f(x).
Svar #1
06. februar 2007 af viggojensens (Slettet)
har et bud på:
y=3x-1
men det passer overhovedet ik med grafregneren.. så tror det er forkert..
y=3x-1
men det passer overhovedet ik med grafregneren.. så tror det er forkert..
Svar #2
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
1) Sæt Q ind i ligningen.
2)
g(x)=f(x)/x <=>
g'(x)=(f'(x)*x-f(x)*1)/x^2 (iflg. brøkreglen)
Sæt nu f'(x) ind, og se at det giver 1/x.
2)
g(x)=f(x)/x <=>
g'(x)=(f'(x)*x-f(x)*1)/x^2 (iflg. brøkreglen)
Sæt nu f'(x) ind, og se at det giver 1/x.
Svar #3
06. februar 2007 af viggojensens (Slettet)
1):
fortæl om det er korrekt..
f`(x)=1+(f(x)/x)
f`(x)=1+(2/1)
f`(x)=3
er det svaret?
fortæl om det er korrekt..
f`(x)=1+(f(x)/x)
f`(x)=1+(2/1)
f`(x)=3
er det svaret?
Skriv et svar til: Mat opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
