LaTeX

Layout (fodnoter)

07. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Jeg har et mangesidet dokument (sso) hvori der selvfølgelig indgår mange fodnoter. Mit problem er bare, at det er _vidt_ forskelligt hvor langt oppe fra bunden af siden latex synes den skal placere fodnoterne. Jeg har for eksempel en side hvor der er én fodnote, og den bliver simpelthen placeret højere oppe en på en side, hvor der er 4 fodnoter. Men dette er ikke en hvis regel, da jeg også har en side med 5 fodnoter hvor de bliver placeret længere fra bunden af siden end ved den side, hvor der kun var én fodnote. Hvis I kan følge mig.

Jeg kan virkelig ikke se et mønster på problemet, og kan derfor ikke selv komme op med en løsning. Prøvede desuden noget geometryhalløj med bottom=0cm, men det var lige godt.

Min preambel er som følger:
----------------------------
\documentclass[a4paper,12pt]{report}
\usepackage[latin1]{inputenc}
\usepackage[danish]{babel}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath,amssymb}
\usepackage[amssymb]{SIunits}
\usepackage{amsthm}
\usepackage{icomma}
\usepackage{color}
\usepackage{fancyhdr}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{float}
\usepackage{enumerate}
\usepackage{url}
\usepackage{setspace}
\onehalfspacing
\usepackage{geometry}
\geometry{left=2cm,right=2cm}

\setlength\topmargin{1cm}
\setlength\headheight{0in}
\setlength\headsep{0in}
\setlength\textheight{23cm}
\setlength\textwidth{6.5in}
\setlength\oddsidemargin{0in}
\setlength\evensidemargin{0in}
\setlength\parindent{0.25in}
\setlength\parskip{0.25in}
------------------------------------

Er ikke helt klar over hvad det sidste er, det er bare noget jeg har fået fra en andens tex-fil.

Any ideas?

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Jeg tror, jeg forstår dit problem. Selv om der kun er én fodnote, bliver den ikke placeret helt i bunden af siden. Kan man sige, at den nederste note ikke bliver placeret helt i bunden af siden (når der kun er én, regner jeg den som den nederste)?

Jeg har prøvet at rekonstruere denne opførsel, dog uden "succes". Kan du vise mig den del af filen, hvor dette sker? Du vil nok ikke vise din opgave offentligt, men du kan sende den til mig via e-mail. Jeg sender dig e-mail adressen via besked-funktionen her på siden.

Svar #2
07. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#1
Yes, vil tro du forstår mig ret.
Hermed sendt en mail.

Brugbart svar (2)

Svar #3
07. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg har nogle gange samme problem, og har aldrig taget mig sammen til at løse det ``ordentligt''. Her er to forslag:

1) Når du har skrevet opgaven færdig, indsætter du manuelt sideskift, og så tror jeg at fodnoterne står rigtigt.

2) Brug slutnoter i stedet for fodnoter. Dette kan dog kun anbefales, såfremt du har en del af dem.

Svar #4
07. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#3
Sigmund fandt ud af at det kunne klares med \flushbottom.

1) Hvordan manuelt sideskift? Er der en bestemt kode til det, eller?

Brugbart svar (2)

Svar #5
07. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:


ewpage ... Men okay, jeg tror da lige at jeg vil se om flushbottum også virker ved mig!

Nu læser jeg så, at du har den del (faktisk endda mange) fodnoter. Så synes jeg næsten du skal prøve slutnoter og se om du ikke synes det bliver pænere! På nedenstående side kan du se et dokument hvor jeg har brugt slutnoter, så kan du jo se om du synes det er noget ved:

http://peecee.dk/?id=27370

Brugbart svar (2)

Svar #6
07. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Tak for lort, forum! Der skulle stå

\ n e w p a g e

uden mellemrum!

Svar #7
07. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#5
Tak for tippet, men tror nu jeg holder mig til fodnoterne her i første omgang :)

Brugbart svar (2)

Svar #8
08. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Jeg kan måske tilføje, at til manuelt sideskift er der også \clearpage.

Skriv et svar til: Layout (fodnoter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.