Matematik

BMI

11. februar 2007 af white_angel (Slettet)
BMI Vægt status
under 18,5 undervægt
18,5-24,9 normalvægt
25,0-29,9 overvægt
30,0 og derover svær overvægt

a) Indfør passende variable, og opstil en formel for BMI

BMI= V/h^2

b) En kvinde er 165 cm høj
Opstil en funktion , som beskriver BMI som funktion
af vægten for denne kvinde, og undersøg , hvilket
vægtinterval denne kvindes vægt skal ligge indenfor,
hvis hun ønsker at tilhøre kategorien 'normalvægt'.

Hvordan skal jeg indføre passende variable ?
er der nogle der kan hjælpe mig med opgave a+b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2007 af jgthb (Slettet)

b)
variablen er vægten altså v, så den kommer til at hedde
f(v)=v/165^2

i anden del skal du bare sætte f(v) lig med 18,5 g 24,9.

Svar #2
11. februar 2007 af white_angel (Slettet)

Tak. Kan du også hjælpe mig lidt med opgave a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2007 af jgthb (Slettet)

nej. jeg forstår den ikke :(

Svar #4
11. februar 2007 af white_angel (Slettet)

oki doki , det er bare i orden :-)

Svar #5
11. februar 2007 af white_angel (Slettet)

Er der nogle andre der kan forklare mig hvad jeg skal lave i opgave a?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2008 af rudikdk (Slettet)

Jeg ved godt at dette indlæg er gammelt, men derfor kan man vel godt svare på det. Sådan så når folk googler det, at der så er svar til det.

jeg har lært at regne BMI ud således: BMI = Højde / (Vægt/100)^2
det ser således ud, hvis du skal bruge det i excel: =Højde / Potens(vægt/højde;2)

Ud fra det, får du din BMI, altså din Body Mass index, som du kan sammenligne med din tabel:


under 18,5 undervægt
18,5-24,9 normalvægt
25,0-29,9 overvægt
30,0 og derover svær overvægt


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2016 af ClaraMatildeMøgelmose (Slettet)

Du skal opstille en formel, der indeholder vægten, højden og BMI 

B = ((v)/(h^(2)))

Hvor B = BMI
v = vægten målt i kg 
h = højden målt i meter 


Skriv et svar til: BMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.