Engelsk

SSO, Macbeth, Modsætninger (hjælp, haster!)

13. februar 2007 af tessib (Slettet)
Der er en masse modsætninger i Macbeth (bare kom med nogen, det kunne jo være der var noget jeg havde glemt..!), men hvad er disses funktion? jeg er på herrens mark og jeg bliver sindssyg af at skrive. Håber der findes nogen kloge hoveder. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2007 af janandersen (Slettet)

Så vidt jeg ser det, er de primære modsætninger/temaer (men dem har du vel allerede skrevet om :))

Macbeth <-> Lady Macbeth
Macbeth selv før drabet/portnerscenen <-> efter drabet
Lady Macbeth selv før drabet <-> efter drabet
Natur/unatur (kosmisk orden=natur=kongemagt <-> unatur=kaos=tronraningen (jvf det elizabetanske verdensbillede), med Macbeths død genetableres naturens orden

Svar #2
13. februar 2007 af tessib (Slettet)

jeps.. dem har jeg... men jeg kan bare ikke lige se deres funktion :D Jeg er blevet lidt blind. Hvilken funktion har modsætningerne? altså hvad fuck gøær de for stykkets helhed? grr. (jeg er ikke negativ kun på mig selv fordi min hjerne går i tomgang!)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2007 af janandersen (Slettet)

De vel så at sige essensen af hele stykket!!!! Shksp bruger dem til sit budskab - naturen vil (gen)oprette sig selv; usurpatorne går under, og den oprindelige tronarving bliver konge. Kosmos bliver genetableret. Det Elizabetanske verdensbillede består!

Tvivlen om mennesket, individtanken, som bliver født i renaissancen, er derudover afspejlet i Ms overvejelser.

Nu kender jeg ikke din opgaveformulering, så det vanskeligt at pege i en bestemt retning!

Svar #4
13. februar 2007 af tessib (Slettet)

ej, men det lyder sgu klogt :D:D:D 1000 tak. De vil jeg prøve at arbejde med. I hvertfald det med at kosmos genopstår.

ved du tilfældigvis noget om renæssancetiden kvindesyn?

Skriv et svar til: SSO, Macbeth, Modsætninger (hjælp, haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.