Matematik
Kug
14. februar 2007 af
lith (Slettet)
en kugle har ligningen:x^2+y^2+3y=10
1)vis at punktet P(3,0,1) ligge på kuglen
2)bestem en ligningen for den tangentplan til kuglen som går igennem P.
...
i 1)har jeg bare indsat p's værdier ind i ligningen og jeg får 10..så jeg den ligge på kuglen
i 2)jeg skal bruge kuglens normal vektor..men ved ik hvordan jeg kan finde det...er ik god til at omskrive kuglens ligning. jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig ..
på forhånd tak
1)vis at punktet P(3,0,1) ligge på kuglen
2)bestem en ligningen for den tangentplan til kuglen som går igennem P.
...
i 1)har jeg bare indsat p's værdier ind i ligningen og jeg får 10..så jeg den ligge på kuglen
i 2)jeg skal bruge kuglens normal vektor..men ved ik hvordan jeg kan finde det...er ik god til at omskrive kuglens ligning. jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig ..
på forhånd tak
Svar #3
14. februar 2007 af Darwin (Slettet)
x^2+y^2+z^2+3y=10
x^2+(y+1.5)^2-9/4+z^2=10
x^2+(y+1.5)^2+z^2=10+9/4
Så C=(0,-1.5,0)
radius^2 =10+9/4
Så normalen er givet ved vektor CP.
Du har punktet P. Ergo kan tangentplanet findes.
x^2+(y+1.5)^2-9/4+z^2=10
x^2+(y+1.5)^2+z^2=10+9/4
Så C=(0,-1.5,0)
radius^2 =10+9/4
Så normalen er givet ved vektor CP.
Du har punktet P. Ergo kan tangentplanet findes.
Skriv et svar til: Kug
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
