Matematik

tretrinsreglen

14. februar 2007 af puttedk-pigen (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig lidt videre med
f(x)=ax+b = f´(x) =a vha tretrinsreglen.Jeg har lavet det første trin

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2007 af King_2 (Slettet)

hvad er tretrinsreglen den har jeg aldrig hørt om

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

Det er ikke korrekt, at f(x)=ax+b = f´(x) =a. Der gælder, at:

f(x)=ax+b => f´(x) =a.

Nu kan jeg ikke lige huske, hvad de forskellige trin helt går ud på, så det kan godt være, at jeg slår to af trinnene sammen, men dette er mit forslag:

(f(x+h)-f(x))/h=(a(x+h)+b-(ax+b))/h=(ax+ah+b-ax-b)/h
=ah/h)=a.

Det er så meningen, at vi skal lade h gå mod nul nu, men dette får egentlig ikke betydning i dette tilfælde, da der ikke er flere h'er tilbage.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

eller der gælder faktisk, at:
f(x)=ax+b <=> f´(x) =a.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2007 af tigertrold (Slettet)

Ad svar#2:
For at finde hældningen på tangenten hedder sætningen oprindeligt f(x0)-f(x)/x0-x.(Jeg går ud fra at det jeg kalder x0 er det du kalder h??)

Hvordan kan du så "nøjes" med kun at dividere med H?




Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2012 af benjaminlund (Slettet)

#4

 

f'(x)=f(x0)-f(x)/x0-x   dette gælder kun når afstanden mellem de to punkter er 0, altså når x gårmod x0  

 

Denne forskel kunne også have været skreven som delta(x)  eller blot H.  værdien af differentialkvotienten for x=x0 svarer til hældningen af tangenten i punktet (x0,f(x0)).

håber det hjalp :)


Skriv et svar til: tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.