Matematik
differentialligning
14. februar 2007 af
sellew (Slettet)
Hvordan løser jeg:
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = x+3y
og grafen for f går gennem punktet P(-1,3)
Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P
tak
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = x+3y
og grafen for f går gennem punktet P(-1,3)
Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P
tak
Svar #1
14. februar 2007 af uksomi (Slettet)
ligning for tangenten er bestemt ved:
y=f(-1)+f'(-1)(x+1), hvor du kender at
f(-1)=3
f'(-1)=(-1)+3*3=-1+9=8
altså fås at ligningen for tangenten bliver:
y=3+8(x+1)=3+8x+8=8x+11
y=f(-1)+f'(-1)(x+1), hvor du kender at
f(-1)=3
f'(-1)=(-1)+3*3=-1+9=8
altså fås at ligningen for tangenten bliver:
y=3+8(x+1)=3+8x+8=8x+11
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
