Matematik

Vektor-regning

16. februar 2007 af Jelly (Slettet)
Hej,

Jeg har en figur som jeg har fået nogle oplysninger på. Men jeg kan ikke rigtig se, hvordan jeg skal bestemme koordinaterne til punktet D.

Figur:
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=29069

Håber nogen kan hjælpe,

på forhånd tak,

Svar #1
16. februar 2007 af Jelly (Slettet)

her er linket:

http://peecee.dk/?id=29069


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2007 af mathon

er vinkel C=90°?

Svar #3
16. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Nej, det er den ikke, det er bare en skitse, men tallene passer

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Der må mangle en oplysning om trekanten...

Svar #5
16. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Har faktisk skrevet alle oplysningerne?

Men ved ikke lige hvordan den skal løses?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, det har du ikke.

Svar #7
16. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Jeg har regnet, vektor AB og a hat af vektor AB,
samt koordinaterne til vektor DC ud...men det kan måske godt bruges?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Prøv at skrive hele opgaveteksten.

Svar #9
16. februar 2007 af Jelly (Slettet)

okay,

Tegningen viser en ligebenet trekant ABC, hvor punkterne A(-2,3) og B(9,2) er kendte. DEr oplyses endvidere, at længden af vektor DC=4
a) Udregn vektor AB og a hat af vektor AB
b) Udregn koordinaterne til en enhedsvektor i DC's retning og derefter koordinaterne til vektoren DC
c) Udregn koordinaterne til punktet D

Det er opgave c, jeg ikke kan se hvordan skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2007 af ibibib (Slettet)

"Ligebenet" var det der manglede. Det betyder at to af siderne er lige lange. Det er dog ikke klart hvilke to sider der er lige lange.

Hvis |AC|=|BC| så ligger D midt på siden AB.

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2007 af mathon

...har du fundet ligningen for linjen gennem A og B
og, når y=ax+b dannet udtrykket

dist(l,C(x,y))=(ax-y+b)/sqr(1+a^2)=4,
som
giver én ligning i x og y?

Svar #12
16. februar 2007 af Jelly (Slettet)

det er bare fordi den skal løses vha. af vektor-regning.. men hvis punktet D ligger midt på siden AB, mangler jeg ikke koordinaterne for punktet C til at beregne videre?

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. februar 2007 af ibibib (Slettet)

"D = A + ½AB"

Svar #14
16. februar 2007 af Jelly (Slettet)

ja okay, tak for hjælpen Mathon og ibibib ;D

Skriv et svar til: Vektor-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.