Matematik
eksakt vædi af integrale
21. februar 2007 af
mariaklara (Slettet)
hej har brug for hjælp til en opgave:
skal beregne den eksakte værdi af hvert af integralerne
4
S 2^kvdr x / kvdr x dx
1
4
S lnx / kvdrx dx
1
skal beregne den eksakte værdi af hvert af integralerne
4
S 2^kvdr x / kvdr x dx
1
4
S lnx / kvdrx dx
1
Svar #1
21. februar 2007 af john3 (Slettet)
Den først kan reduceres til \int^4_1{\sqrt{x}}dx
Hvilket giver \sqrt{4}-\sqrt{1}=1
Hvilket giver \sqrt{4}-\sqrt{1}=1
Svar #2
21. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)
I det andet kan du bruge partiel integrration - omskriv integranden til
ln(x)*x^(-1/2)
og sæt f(x)=x^(-1/2), g(x)=ln(x).
ln(x)*x^(-1/2)
og sæt f(x)=x^(-1/2), g(x)=ln(x).
Svar #3
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)
I den første skal du benytte substitution t=kvrd x.
Svaret bliver 4/ln(2).
Svaret bliver 4/ln(2).
Skriv et svar til: eksakt vædi af integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
